Glutenfria rawbollar recept med Litomove

Recept på rawbollar med Litomove

Dessa goda glutenfria rawbollar ger mycket energi och passar perfekt som mellanmål i vardagen eller till helgfikat. Rulla dem i kokos eller pumpafrön utefter smak. Lägg några bollar i en liten platslåda och ta med till jobbet/skolan så har du energi på lager ifall du behöver!

Ingredienser:

  • 1 dl cashewnötter
  • 2 msk Litomove nyponpulver
  • 1 msk hela linfrön
  • 1 msk pumpafrön
  • 6 st torkade fikon
  • 2 krm kanel
  • 2 krm vaniljpulver
  • Lite vatten (gärna från fikonen)
  • Pumpakärnor eller kokos till garnering

Gör så här:

  1. Blötlägg fikonen i ca 15 minuter
  2. Mixa samtliga ingredienser
  3. Tillsätt lite vatten så att smeten kan rullas till små bollar
  4. Förvara bollarna i frysen
  5. Plocka fram precis innan servering

Lycka till!